Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αντάλλαξαν το πρωί της Δευτέρας πυρά κοντά στο διαφιλονικούμενο θαλάσσιο σύνορο με��αξύ των δύο κρατών και η Σεούλ ζήτησε από τους κατοίκους δύο γειτονικών νησιών ν�� σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ οι τριβές πολλαπλασιάζονται στη χερσόνησο.

«Οβίδες από τη Βόρεια Κορέα έπεσαν στη δική μας πλευρά (του συνόρου) και απαντήσαμε ανοίγοντας πυρ» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα πυρά και από τις δύο πλευρές δεν έμοιαζαν να στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων στόχων. «Προς το παρόν τα δύο μέρη βάλλουν στη θάλασσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο τυπικός αξιωματούχος δήλωσε πως οι κάτοικοι των νοτιοκορεατικών νησιών Μπαενγκνιόνγκ και Γεονπιόνγκ πήραν εντολή να πάνε στα καταφύγια.

Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων με πραγματικά πυρά στην Κίτρινη Θάλασσα, κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα διεξάγει τακτικά ασκήσεις πυροβολικού, αλλά συνήθως δεν ειδοποιεί εκ των προτέρων τη γείτονα χώρα και εχθρό της.