​Η είδηση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών .

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα, Γιώργου Τσιρώνη- ο οποίος δολοφονήθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι από τον αλβανό κατάδικο- το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.

«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτίουν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

Την ίδια ώρα, όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης στον Αλβανό βαρυποινίτη, έδειξε ότι ο Ίλι Καρέλι έφερε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα.