Το σλόγκαν «Yes, we can», που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του προεκλογική εκστρατεία το 2008, ισχύει και για την Ιταλία, όπου «μια αλλαγή είναι δυνατή», εκτίμησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ομπάμα στη Ρώμη.

«Δεν υπάρχουν άλλοθι, οι απαντήσεις δεν πρέπει να έρθουν από αλλού, μπορούμε να αλλάξουμε από μέσα, να κάνουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αλλάξουμε την αγορά εργασίας, να πείσουμε ότι η Ιταλία είναι ένα καλό μέρος για τις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Ρέντσι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ομπάμα.

Ο Ρέντσι ζήτησε επίσης από τους Ιταλούς να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους: «δεν είμαστε η Σταχτοπούτα της Ευρώπης ας σταματήσουμε να υποτιμούμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να φτιάξουμε το μέλλον μας με φιλοδοξία, η Ιταλία πρέπει πλέον να κάνει πιο μεγάλα όνειρα από αυτά που έκανε μέχρι τώρα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως είναι πολύ χαρούμενος που συναντήθηκε με τον Ομπάμα, τον οποίο χαρακτήρισε «πηγή έμπνευσης» ενώ εκτίμησε, «οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να χρησιμεύσουν ως πρότυπο» για την Ιταλία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του δήλωσε: «Έχω εμπιστοσύνη στον Ρέντσι» και χαιρέτισε «τη φιλοδοξία και την ενέργειά» του.