Το φως της δημοσιότητας είδε μια νέα ηχογράφηση που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στην οποία φαίνεται πως ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν πίσω από την αποκάλυψη του ροζ σκανδάλου του Ντενίζ Μπαϊκάλ το 2010, πρώην αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Ο Ερντογάν όπως είναι φυσικό αντέδρασε λέγοντας ότι η τελευταία ηχογράφηση, για το ροζ βίντεο του Μπαϊκάλ ήταν «αποτέλεσμα μοντάζ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, ο Ερντογάν αφήνει να εννοηθεί πως ο νυν αρχηγός του αντιπολιτευόμενου CHP, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ήταν υπεύθυνος για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει το 2010 και οδήγησε τον Μπαϊκάλ να παραιτηθεί.

Την Τετάρτη, ο Μπαϊκάλ ζήτησε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό: «Υπάρχει ένα ζήτημα, περιμένω ανακοίνωση από την άλλη πλευρά και τότε θα προχωρήσω κι εγώ σε ανακοίνωση».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε την δική του απάντηση: «Γιατί να κάνω δήλωση; Ποιος είχε κατεβάσει το βίντεο όταν είχε διαδοθεί τότε στο Διαδίκτυο, εγώ δεν το κατέβασα;».

Τέλος, να αναφέρουμε πως το βίντεο δείχνει τον Ντενίζ Μπαϊκάλ και γυναίκα βουλευτή του κόμματος του γυμνούς σε προσωπικές στιγμές το 2010.