Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το εξαφανισμένο Boeing 777.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν, γαλλικός δορυφόρος εντόπισε 122 νέα αντικείμενα, τα οποία δείχνουν να έχουν μήκος από 1 έως 23 μέτρα!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εικόνες έχουν ημερομηνία 23 Μαρτίου και τα αντικείμενα βρέθηκαν σε απόσταση 2.557 χιλιομέτρων από το Περθ.

image.jpg
Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι οι Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για τις έρευνες της χαμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines.

boeing-5702-800x518.jpg
Οι δηλώσεις του έγιναν την ώρα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, επιτρέποντας την επανέναρξη των ερευνών.

«Το χρωστάμε στις οικογένειες, το χρωστάμε σε ολόκληρο τον κόσμο που αγωνιά και θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε οποιοδήποτε συντρίμμι και να λύσουμε τον γρίφο αυτής της εξαιρετικά μοιραίας πτήσης», τόνισε ο Άμποτ.

Πρόσθεσε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους συγγενείς των επιβατών της πτήσης με οποιονδήποτε τρόπο.

«Πρόκειται για ένα τρομερό τραύμα, υπάρχει αβεβαιότητα, υπάρχει αγωνία. Είναι μία ανείπωτη στιγμή για αυτούς τους ανθρώπους και αν θέλουν να έρθουν στην Αυστραλία θα τους καλωσορίσουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε», είπε ο αυστραλός πρωθυπουργός.