Νέα στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας για το Boeing, το οποίο και επισήμως θεωρείται ότι έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

«Υπάρχουν ενδείξεις για μια μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00.19 (GMT)», είπε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίν Χουσέιν.
«Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος, το οποίο εξετάζεται ακόμη», τόνισε.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού. Η περιοχή της έρευνας έχει περιοριστεί σε μια έκταση 469.407 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων, από τα 2,24 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια που περιλάμβανε έως τώρα.

«Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο αεροδιάδρομο έχει ανασταλεί. Σταματήσαμε επίσης την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο βόρειο τμήμα του νότιου αεροδιαδρόμου, κοντά στην Ινδονησία», πρόσθεσε.

Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Χουσέιν.

Την Τετάρτη θα βρίσκεται στο Περθ της Αυστραλίας και θα τοποθετηθεί σε ένα αυστραλιανό πλοίο το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι την Παρασκευή.

Τα μαύρα κουτιά του Boeing εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σήμα για άλλες δύο ημέρες, οπότε θα εξαντληθεί η μπαταρία τους.

Ειδικό απεσταλμένο στην Μαλαισία στέλνει η Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα στείλει ειδικό απεσταλμένο στην Κουάλα Λουμπούρ για διαβουλεύσεις με την μαλαισιανή κυβέρνηση σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, μετέδωσε νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Σι «ζήτησε την αποστολή ενός ειδικού απεσταλμένου στην Κουάλα Λουμπούρ». Προς το παρόν δεν έχει γί��ει γνωστό το όνομα του απεσταλμένου.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ ανέφερε ότι η χώρα θα ζητήσει από την Μαλαισία να της δώσει πιο λεπτομερείς και ακριβείς πληροφορίες για το Boeing 777 που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου.