​Το θρίλερ με το Boeing της Malaisia Airlines φαίνεται πως δεν έχει τέλος!

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας δήλωσε ότι το αεροπλάνο έπεσε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς όμως να έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί τα συντρίμμια μέχρι στιγμής.

Αν είναι έτσι τότε οι ειδικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ακόμα γρίφο. Που είναι το μαύρο κουτί του αεροπλάνου;

Το μαύρο κουτί της πτήσης MH370 μπορεί να μιλήσει και να δώσει απα��τήσεις σε μια σειρά από βασανιστικά ερωτήματα που όλος ο πλανήτης ψάχνει αλλά και να ρίξει φως στην τραγική πτήση.

Το μαύρο κουτί περιλαμβάνει δυο διαφορετικά μηχανήματα καταγραφής. Το CVR που ηχογραφεί τις συνομιλίες των κυβερνητών με τον Πύργο Ελέγχου και όσα ακούγονται στο πιλοτήριο. Υπάρχει όμως και το FDR που καταγράφει παραμέτρους σχετικά με την κατάσταση του αεροσκάφους και την πτήση. Όπως το υψόμετρο, την θέση των πτερυγίων και τα μηχανικά δεδομένα.

Όμως το μαύρο κουτί θέλει χρόνο και σε άλλες περιπτώσεις χρόνια για να αποκαλύψει τα μυστικά του.

Στην περίπτωση του μαύρου κουτιού της Malaisia Airlines η υπόθεση του εντοπισμού του γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη εξαιτίας τ��υ μεγάλου βάθους του Ινδικού Ωκεανού στο συγκεκριμέ��ο σημείο!

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού αποτελούν παγκόσμιο στοίχημα ενώ εδώ και λίγες ώρες από ουρανό και θάλασσα εξελίσσεται μια πρωτόγνωρη υψηλής τεχνολογίας επιχείρηση.

Ωστόσο, μεγάλος εχθρός είναι ο χρόνος. Το μαύρο κουτί μπορεί να εκπέμψει σήμα για 30 μόλις μέρες και σήμερα είμαστε ήδη στην 17η μέρα!!!