​«Συντρίμμια» γίνονται οι ελπίδες όσων συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, κάθε φορά που κάποιος δορυφόρος, ή αεροσκάφος ενημερώσει για ύποπτα αντικείμενα που εντοπίζονται στον ωκεανό, αλλά τελικά δεν ρίχνουν φως στο μυστήριο. Έτσι και σήμερα, δεν βρέθηκε τίποτα από τα λευκά, τετράγωνα αντικείμενα που εντόπισε αεροσκάφος τύπου Iliouchine – 76. Πάντως πριν από λίγο ο Αυστραλός υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε τον Μαλαισιανό ομόλογό του ότι βρέθηκαν δύο νέα αντικείμενα και αυτή τη στιγμή σπεύδουν πλοία στην περιοχή για να τα περισυλλέξουν.

article-2587209-1C86BE4800000578-676_634x444.jpg

Όπως αναφέρουν τα τηλεγραφήματα τα αντικείμενα εντοπίστηκαν 2.500 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Περθ. Πρόκειται για ένα στρογγυλό και ένα ορθογώνιο αντικείμενο, χρώματος το μεν πρώτο γκρι, πράσινο, το δε δεύτερο πορτοκαλί, ενώ στην περιοχή έχει ήδη φτάσει το πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Αυστραλίας, «Success» για να τα περισυλλέξει.

Μάλιστα, οι αρχές εκφράζουν την αισιοδοξία, ότι παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες μπορεί να ανασυρθούν τα αντικείμενα και μέσα στη μέρα και να δούμε επιτέλους αν είναι συντρίμμια του μοιραίου Boeing.

article-2587209-1C86BE5400000578-181_634x444.jpg

Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν υπάρξει εντοπισμοί αντικειμένων από τρεις διαφορετικούς δορυφόρους, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί τα αντικείμενα αυτά από τα πλοία που συμμετέχουν στις έρευνες.

Πρώτη φορά πετούσε ο συγκυβερνήτης χωρίς επίβλεψη

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν ότι ο συγκυβερνήτης του Boeing 777, πετούσε για πρώτη φορά χωρίς επίβλεψη το Boeing777.

Όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Malaysia Airlines, η εταιρεία ήταν πολύ αυστηρή όσον αφορά την εκπαίδευση των πιλότων και πριν τους τοποθετήσει σε οποιαδήποτε θέση περνούσαν από αξιολόγηση.

Έτσι ο συγκυβερνήτης Fariq Abdul Hamid, είχε πετάξει ναι μεν πέντε φορές με Boeing 777, αλλά όλες με επίβλεψη, ενώ η μοιραία πτήση MH 370 ήταν η πρώτη που πετούσε χωρίς κάποιον να τον επιβλέπει.