​Δεν έχει τέλος το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με τις έρευνες να ξεκινούν και πάλι με την ανατολή του ήλιου. Αυτή τη φορά αεροσκάφη και πλοία που βρίσκονται επί ποδός για να εντοπίσουν συντρίμμια του Boeing επικεντρώνονται σε μια περιοχή 2.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, όπου σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua βρέθηκε άλλο ένα ύποπτο αντικείμενο.

Μετά τις αποκαλύψεις ότι τόσο γαλλικός δορυφόρος, όσο και δορυφόροι της Κίνας και της Αυστραλίας, εντόπισαν ύποπτα αντικείμενα στην περιοχή του Ινδικού, τώρα έρχεται και ένα αεροπλάνο τίπου Iliouchine – 76, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισε στην συγκεκριμένη περιοχή, λευκά, τετράγωνα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του αεροσκάφους.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σ’ αυτές τη Δευτέρα το πρωί, προστέθηκαν κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει φως στο τούνελ των ερευνών, και κανείς από όσους μετέχουν σ’ αυτές δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει κάποια από τα αντικείμενα που εντοπίζουν οι δορυφόροι.

Το θετικό είναι ότι η περιοχή αναζήτησης έχει πλέον περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όμως ο Αυστραλός υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους από τον γαλλικό δορυφόρο, δείχνουν τώρα ότι η θέση των αντικειμένων που εντόπισε είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο, όπου γίνονται αυτή τη στιγμή οι έρευνες.

Το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος, πιθανόν λόγω φωτιάς ή έκρηξης στην καμπίνα

Φωτιά έχουν πάρει και τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη στο μοιραίο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να μιλά στα μέσα, αποκάλυψε τώρα στο CNN, ότι το αεροσκάφος έχασε απότομα ύψος και πετούσε στα 12.000 πόδια, λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ, ενισχύοντας έτσο το σενάριο πως κάτι έκτακτο συνέβη στην καμπίνα.

Μάλιστα το Boeing έκανε μια απότομη στροφή πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, που από ότι φαίνεται ήταν σκόπιμη. Η τελευταία επιβεβαιωμένη θέση του αεροπλάνου ήταν 200 ναυτικά μίλ��α βορειοδυτικά του νησιού Πενάνγκ, μία ώρα μετά την αλλαγή του δρομολογίου του.

Όπως είπε ο αξιωματούχος, τα ραντάρ έδειξαν ότι το αεροπλάνο μείωσε το ύψος του όταν έκανε την στροφή προς τα στενά της Μάλακκα και γι’ αυτό δεν μπορούσαν να το εντοπίσουν τα ραντάρ. Αυτό μάλιστα δείχνει να ταιριάζει με το σενάριο ότι κάτι δραματικό συνέβη στο αεροσκάφος, όπως μια αποσυμπίεση, φωτιά ή έκρηξη, με αποτέλεσμα ο πιλότος να ακολουθήσει την καθιερωμένη διαδικασία, δηλαδή να μειώσει το ύψος και να κάνει στροφή για να επιστρέψει στο πιο κοντινό αεροδρόμιο.