Άλλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν την αθωότητα τους για να γλιτώσουν τη φυλακή και άλλοι... την αποδομούν αυτοβούλως για να μπουν στη φυλακή!

Ο Στούρε Μπέργκουαλ αφέθηκε ελεύθερος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή αφού αποδείχθηκε ότι αντί για κατά συρροή δολοφόνος είναι... κατά συρροή ψεύτης!

Ο 63χρονος Σουηδός θεωρείτο επί σειρά ετών από τους πιο στυγνούς εγκληματίες της Σουηδίας και είχε καταδικαστεί για 8 από τις 30 (!) συνολικά δολοφονίες που είχε εξομολογηθεί ότι διέπραξε.

Ο Μπέργκουαλ εξέτιε την ποινή του σε ψυχιατρική κλινική αφού άπαντες είχαν πειστεί από τις ομολογίες του: δικαστές, δικηγόροι, γιατροί αλλά και δημοσιογράφοι! Μοναδική εξαίρεση ένα ερευνητής-δημοσιογράφος, ο Χάνες Ράσταμ, ο οποίος ποτέ δεν πίστεψε όσα ισχυρίστηκε ο Μπέργκουαλ, ο οποίος μάλιστα άλλαξε και το όνομά του σε Τόμας Κουίκ αφού ανέλαβε την ευθύνη της πρώτης από τις δολοφονίες το 1992!

Ο Ράσταμ, λοιπόν, κατάφερε το 2008 να αποσπάσει την ομολογία του Μπέργκουαλ ότι είχε πει ψέματα για όλα και πως είχε εμπνευστεί για όσα είχε πει από ταινίες όπως η Σιωπή των Αμνών!

Οι δικαστές που τον άκουσαν εκ νέου μετά την ομολογία του, έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αφού αποδείχθηκε κατά συρροή… ψεύτης και όχι δολοφόνος! Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι θα γράψει βιβλίο, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει και... αποζημίωση για τα χρόνια που φυλακίστηκε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία!