Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για δυο μεγάλα αντικείμενα που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση πριν από τρεις εβδομάδες του αεροσκάφους της Malaysia Airlines η Telegraph, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της τα τελευταία δραματικά 54 λεπτά της επικοινωνίας του πιλοτηρίου του Boeing 777, πριν χαθεί από τα ραντάρ.
lamia1_0.png
Η εφημερίδα δημοσιεύει διαλόγους μεταξύ του συγκυβερνήτη με τον πύργο ελέγχου και άλλους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με τους αναλυτές να τσεκάρουν κάθε λέξη.

Περιλαμβάνει επίσης τις συνομιλίες από ένα σημείο από το οποίο οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχει γίνει δολιοφθορά, καθώς και τις τελευταίες λέξεις του 27χρονου συγκυβερνήτη, Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ που ήταν: «Εντάξει, καληνύχτα».

Όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι αναλυτές επισημαίνουν δύο περίεργα στοιχεία στους διαλόγους που φαίνονται φυσιολογικοί.
σσσ.jpg

Πρώτον, στη 01.07 το μήνυμα που εστάλη από τον θάλαμο διακυβέρνησης ανέφερε ότι το αεροπλάνο πετούσε στα 35.000 πόδια, πληροφορία η οποία είχε μεταδοθεί ξανά και ένα τέταρτο νωρίτερα, δημιουργώντας ερωτήματα για το ποιος είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους εκείνη τη στιγμή. Αυτό γιατί οι πιλότοι δεν συνηθίζουν να αναφέρουν τόσο συχνά το υψόμετρο στο οποίο πετάει το αεροσκάφος.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η απώλεια επικοινωνίας και η απότομη στροφή δεξιά έγινε ακριβώς τη στιγμή που άλλαζε ο εναέριος χώρος και η πτήση MH370 περνούσε από την Μαλαισία στο Βιετνάμ. Επιπλέον, μόλις λίγα λεπτά μετά το τελευταίο μήνυμα ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε. «Αν ήμουν έτοιμος να κλέψω το αεροπλάνο, αυτό θα έκανα » είπε στην Telegraph βετεράνος πιλότος.

«Πιθανώς να ήταν ένα σημείο κενού εναέριου χώρου μεταξύ των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ήταν μόνο μία στιγμή κατά την οποία η πτήση μπορεί να μην μπορούσε να γίνει αντιληπτή από το έδαφος», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, η Ινδία ενημέρωσε επισήμως τις μαλαισιανές αρχές ότι δεν βρήκε ενδείξεις πως το εξαφανισμένο αεροσκάφος πέρασε από τον εναέριο χώρο της, γεγονός που μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες τα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό να ανήκουν στο χαμένο Boeing της Malaysia Airlines.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη πληροφορία ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους ούτε από την Ινδία, μετά την εξέταση των δεδομένων που κατέγραψαν τα ραντάρ της.