​Οργισμένοι και απελπισμένοι είναι πια οι συγγενείς των επιβατών του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου!

Την Παρασκευή έδειξαν την οργή τους όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Πεκίνο με εκπροσώπους των μαλαισιανών αρχών, τους οποίους κατηγορούν ότι καθυστερούν!

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lido του Πεκίνου και άρχισε σε τεταμένο κλίμα, με μέλη των οικογενειών των κινέζων επιβατών να απαιτούν από τους Μαλαισιανούς αξιωματούχους να σηκωθούν όρθιοι για να συστηθούν.

«Θέλαμε να σας δούμε τις πρώτες 24 ή 48 ώρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, κάτι που θα είχε απαλύνει τον πόνο που νιώθουμε αυτές τις τελευταίες 13 ημέρες», δήλωσε ένας από τους συγγενείς απευθυνόμενος στους αξιωματούχους.

suggeneis-epibaton-tou-boeing.jpg
Φωνές και αποδοκιμασίες συνόδευαν τις δηλώσεις του εκπροσώπου των πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που εστάλησαν στο Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταξύ αυτών ήταν ο πρεσβευτής της Μαλαισίας στην Κίνα, δύο αξιωματούχοι της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος και ένας πιλότος Boeing 777.

«Το αεροπλάνο έκανε αναστροφή, όμως το αρνιόσασταν και γι’ αυτό χάσατε πολύ χρόνο», κατήγγειλε άλλος συγγενής.

Στο Boeing επέβαιναν 153 Κινέζοι, σε σύνολο 227 επιβατών, όταν αυτό εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου μία ώρα αφού απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο.

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και για σήμερα-Έπεσε το σκοτάδι

Δυστυχώς άκαρπες αποδείχθηκαν και οι σημερινές έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, αφού ολοκληρώθηκαν για σήμερα, χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν τα αντικείμενα τα οποία είχαν επισημάνει δορυφόροι σε θαλάσσια περιοχή εκατοντάδες χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Οι επιχειρήσεις, στις οποίες συμμετέχουν επίσης α��ερικανικά και νεοζηλανδικά αεροσκάφη, καθώς και εμπορικά και πολεμικά πλοία, θα συνεχιστούν το Σάββατο.

O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας ανέφερε ότι τα αντικείμενα που ανίχνευσε ο δορυφόρος μπορεί να έχουν βυθιστεί, καθώς οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 16 Μαρτίου. Όπως τόνισε, «κάτι που επέπλεε στη θάλασσα πριν τόσο καιρό μπορεί να μην επιπλέει πλέον».

Οι έρευνες συνεχίζονται, παρ' όλα αυτά, στον ωκεανό 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ από αεροσκάφη της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα φθάσουν στην περιοχή κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη.

Τα αεροπλάνα πετούν μόλις 100 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Λόγω της μεγάλης απόστασης, κάθε αεροπλάνο ερευνά την περιοχή μόνο για δυο ώρες γιατί θα πρέπει να επιστρέψει στη στεριά για ανεφοδιασμό.

Το Σάββατο αναμένεται να φθάσουν το αυστραλιανό πολεμικό σκάφος HMAS Success και το νορβηγικό πλοίο Hoegh St. Petersburg, το οποίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο αντικείμενα.