​Μια τεράστ��α επιχείρηση έρευνας από στεριάς και αέρος πραγματοποιείται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αυστραλία, όπου δορυφόρος εντόπισε δύο ύποπτα αντικείμενα, δίνοντας ελπίδα ότι βρέθηκαν τα πρώτα στοιχεία για το χαμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών. Σκοτάδι πάντως επικρατεί ως προς το τι μπορεί να συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος, με τις αρχές να επικεντρώνονται σε τέσσερα βασικά σενάρια.

Σενάριο 1ο: Ξέσπασε φωτιά στο πιλοτήριο
Αν τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν 3.000 χιλιόμετρα δυτικά από τις ακτές του Περθ ανήκουν τελικά στο Boeing 777, τότε ενισχύονται οι θεωρίες που θέλουν να ξέσπασε φωτιά στο πιλοτήριο, με αποτέλεσμ�� οι πιλότοι να χάσουν εντελώς τον έλεγχο του αεροσκάφους, κάτι που είχε γίνει και στην πτήση 111 της Swissair στις 2 Σεπτεμβρίου 1998.

Σενάριο 2ο: Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε κατά λάθος
Καθόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο το Boeing να καταρρίφθηκε κατά λάθος από το στρατό κάποιας χώρας, όπως είχε συμβεί και στο δυστύχημα του 1996 όταν το αμερικανικό ναυτικό εκτελούσε γυμνάσια και χτύπησε κατά λάθος με πύραυλο αεροπλάνο της TWA σκοτώνοντας 230 επιβαίνοντες.

Σενάριο 3ο: Υπήρξε αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροσκάφους
Καθόλου απίθανη δεν είναι η θεωρία της αποσυμπίεσης . Αν ισχύει αυτό το σενάριο, τότε πιλότοι και επιβάτες πιθανόν να έχασαν τις αισθήσεις τους . Το αεροσκάφος ήταν στον αυτόματο πιλότο ώσπου τελείωσαν τα καύσιμα και έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Σενάριο 4ο: Έπεσε θύμα αεροπειρατείας
Η απόλυτη σιωπή των πιλότων μετά την αναστροφή του αεροσκάφους , σημαίνει πώς κάτι γρήγορο και βίαιο συνέβη μέσα στο πιλοτήριο όπως αεροπειρατεία. Το ότι κάποιος έκλεισε το τρανσπόντερ ενισχύει το σενάριο που θέλει τον κυβερνήτη να έριξε το αεροσκάφος, θέλοντας να αυτοκτονήσει όπως είχε γίνει το 1999 με την πτήση 990 της EgyptAir από το Λος Αντζελες για Κάϊρο.

Το μυστήριο με το αεροσκάφος «φάντασμα» γίνεται πιο πυκνό. Ακόμη και αν τα συντρίμμια βρεθούν και ανήκουν στο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, παραμένουν αναπάντητα βασικά ερωτήματα όπως το γιατί άλλαξε πορεία και ποι��ι ήταν αυτοί που διέκοψαν τις επικοινωνίες του αεροσκάφους.