​Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Τουρκία το τηλεοπτικό σποτ της προεκλογικής εκστρατείας του Ταγίπ Ερντογάν, με τις εκλογικές αρχές να απαγορεύουν την προβολή του. Παρ’ όλ’ αυτά ο Τούρκος πρωθυπουργός, λειτουργώντας ως ο απόλυτος άρχων, απειλεί τώρα με απαγόρευση της… απαγόρευσης.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, η χρήση της τουρκικής σημαίας στο σποτ που προβλήθηκε από όλα τα μέσα παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Έντονη ήταν η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τότε θα την απαγορεύσουμε. Θα επιβάλουμε μια απαγόρευση στην απαγόρευση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός που η τελευταία περίοδος δεν είναι και η καλύτερη για εκείνον, μιας και βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Στο εν λόγω σποτάκι, ο Ερντογάν υπονοεί μια συνωμοσία σε βάρος της ίδιας της Τουρκίας, δείχνοντας μια σκοτεινή φιγούρα να κόβει τα σχοινιά που κρατούν υψωμένη την τουρκική σημαία, πριν πολίτες σπεύσουν να σχηματίσουν έναν ανθρώπινο στύλο ώστε η σημαία να συνεχίσει να κυματίζει.