​Ο Bill Gates είναι ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, με την περιουσία του να αγγίζει τα 76 δισ. δολάρια, παρ’ όλ’ αυτά τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Melinda έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν την περιουσία τους στα τρία τους παιδιά.

gates1.jpg

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στο Βανκούβερ, ο ιδρυτής της Microsoft τόνισε ότι θέλουν μαζί με τη σύζυγό του να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να χαράξουν τον δικό τους δρόμο και να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς να βασίζονται στα χρήματα του… μπαμπά!

Ο Bill Gates τόνισε ότι αντί για χρήματα φρόντισαν οι δύο κόρες τους και ο γιος τους να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να βασιστούν στις δικές τους δυνατότητες και όχι στην περιουσία των γονιών τους.

«Τα παιδιά μου δεν θα έχουν πρόσβαση στην περιουσία μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι κόποι και η δουλειά τους έχουν σημασία», είπε στο συνέδριο.

gates2.jpg

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτό που θέλουν τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του είναι να πετύχουν μια ισορροπία ώστε να παιδιά τους να έχουν την ελευθερία να κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά να μην κακομάθουν και με τα πολλά χρήματα και δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τον εαυτό τους.

Μάλιστα και τα τρία παιδιά ξέρουν από πολύ μικρά ότι η περιουσία των γονιών τους θα δοθεί στο ίδρυμα που έχουν ιδρύσει για την αντιμετώπιση της φτώχειας και των ανισοτήτων.