Πρώτη ανάρτηση: ​20/03/2014 09:50

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τα αντικείμενα που όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας και εξετάζεται το αν σχετίζονται με το αγνοούμενο Boeing 777.

Αεροπλάνα και πλοία από την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και την Αμερική, έσπευσαν στην περιοχή η οποία είναι 2.500 χλμ νοτιοδυτικά του Περθ.

Την ίδια στιγμή, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρχές της Μαλαισίας είπαν πως ακόμα δεν έχουν κανένα απολύτως νέο στοιχείο, αλλά οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και πως σε αυτές εξακολουθούν να συμμετέχουν και οι 26 χώρες που συνδράμουν τόσες ημέρες, με 8 πλοία και 29 αεροπλάνα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν σημείωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη. Το νέο αυτό στοιχείο «είναι ό,τι πιο αξιόπιστο έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής», αλλά ζήτησε υπομονή μέχρι να επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις.

Να σημειωθεί ότι ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται μέσα στο αμερικανικό πλοίο που έχει σπεύσει στο σημείο, είπε πως ολοκληρώθηκε ο έλεγχος που έκανε το σκάφος αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι τα ρεύματα τα μετακίνησαν καθώς οι φωτογραφίες με τα αντικείμενα, τραβήχτηκαν από το δορυφόρο στις 16 Μαρτίου, απλά σήμερα διαπιστώθηκε μετά από ανάλυση πως πρόκειται για κομμάτια.

Επίσης, πλήρωμα του ενός από τα αεροπλάνα που έστειλε η Αυστραλία ειδοποίησε πως δε βρήκε τα συντρίμμια που έδειξε ο δορυφόρος. Σύμφωνα με το BBC, οι Αυστραλοί έριξαν στην περιοχή ειδικές σημαδούρες για να οριοθετήσουν το χώρο, ενδεχόμενος να "χτίσουν" έναν διάδρομο και να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες.
_73694268_digo_00718_02_14.jpg

Το μεγαλύτερο από τα δύο αντικείμενα πιθανολογείται ότι είναι 24 μέτρα, όπως λένε οι αρμόδιες αρχές οι οποίες όμως προειδοποιούν πως μπορεί να μην πρόκειται για τα συ��τρίμμια του αγνοούμενου αεροσκάφους.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα» δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
boeing_1.jpg

Οπως αναφέρει το CNN «αν αυτό το κομμάτι που είναι τόσο μεγάλο, ανήκει στο αεροπλάνο, ίσως είναι το τμήμα της ουράς» είπε Ντέιβιντ Γκάλο, ο οποίος ήταν στους επικεφαλής της αναζήτησης για την π��ήση της Air France Flight 447, που συνετρίβη το 2009.

Εντωμεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρχών, έχει μπει το παρελθόν του πληρώματος αλλά και των επιβατών. Βέβαια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σε απελπιστική κατάσταση οι συγγενείς των επιβατών

Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως προς την πλευρά της Μαλαισίας για την έλλειψη πληροφόρησης, όπως καταγγέλλουν. Αρκετοί μάλιστα απειλούν να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τετάρτης, αρκετοί συγγενείς άρχισαν να φωνάζουν στους υπεύθυνους της μαλαισιανής κυβέρνησης, ζητώντας να μιλήσουν στους δημοσιογ��άφους.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας αναγκάστηκαν να τους απομακρύνουν από την αίθουσα.

_73636672_malaysian_airliner_search_624map.gif

_73693944_021598138reu.jpg