Δύο αντικείμενα που πιθανόν να σχετίζονται με το Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται εδώ και 12 ημέρες εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνα για να διαπιστωθεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται!

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, είπε ότι «νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».

ALeqM5g8VwQvATM27dI-fCUSrHBxzW5tDg.jpgΟ κ. Άμποτ τόνισε πως τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ενώ έκανε γνωστό πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας.

Στο σημείο, περίπου 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ, στον Ινδικό Ωκεανό, έχουν σπεύσει τέσσερα αεροσκάφη για να ερευνήσουν και, πιθανώς, να ανασύρουν τα εν λόγω αντικείμενα.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας από την αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA).

Σημειώνουμε πως 26 χώρες «χτενίζουν» εδώ και ημέρες την περιοχή από το Λάος έως την Κασπία Θάλασσα και από την Σουμάτρα έως τα δυτικά της Αυστραλίας, προκειμένου να βρουν τι απέγινε το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.