​Επιθέσεις εναντίον αρκετών συριακών στρατιωτικών στόχων ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός, ως αντίποινα για την βομβιστική επίθεση που είχε πραγματοποιήσει η Συρία στα Υψίπεδα του Γκολάν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα της Συρίας, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και επτά ακόμα τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε τρεις στρατιωτικές βάσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους στόχους ήταν στρατηγεία, στρατόπεδα εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες.

Το Γενικό Επιτελείο του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι οι αεροπορικές αυτές επιθέσεις του Ισραήλ είχαν στόχο να αποσπ��σουν την προσοχή από τις συνεχόμενες νίκες του στρατού εναντίον των ανταρτών ειδικά στην πόλη Γιαμπρούντ, βόρεια της Δαμασκού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Προειδοποίησε μάλιστα το Ισραήλ ότι τέτοιες επιθετικές ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον συριακών στόχων. Ανάλογες επιθέσεις έχουν γίνει αρκετές φορές τα τελευταία τρία χρόνια, με στόχο να εμποδιστεί η μεταφορά ρουκετών από τη Συρία, προς τις ένοπλες ομάδες της Χεζμπολάχ και τους Σιίτες Ισλαμιστές του Λιβάνου που στηρίζουν το καθεστώς του Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.