​Σοκάρει η τελευταία φωτογραφία του 19χρονου μοντέλου, Sophie Jones που έφυγε από τη ζωή, νικημένη από τον καρκίνο στις ωοθήκες, γιατί οι γιατροί αρνήθηκαν να της κάνουν ένα απλό Τεστ Παπ, αφού όπως έλεγαν είναι πολύ μικρή για να έχει αυτό τον τύπο καρκίνου.

montelo1.jpg

Τη φωτογραφία έδωσαν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι γονείς της άτυχης κοπέλας, με στόχο να κάνουν γνωστή την ιστορία της κόρης τους και να ξεκινήσουν μια καμπάνια ώστε να υποβάλλονται σε Τεστ Παπ και κορίτσια μικρής ηλικίας.

montelo2.jpg

Όπως έγραψε το star.gr, επί ένα χρόνο η Sophie υπέφερε από φρικτούς πόνους στην κοιλιά με τους γιατρούς να καταλήγουν ότι πάσχει από τη νόσο του Chrohn. Παρά το γεγονός ότι η κοπέλα τους εκλιπαρούσε για να κάνει το τεστ, εκείνοι δεν την άκουσαν με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 19 ετών από μια μορφή καρκίνου, η οποία θα εντοπιζόταν έγκαιρα αν τελικά το είχε κάνει.

montelo3.jpg

Ήδη στο διαδίκτυο η πρόταση των γονιών της Sophie έχει πάρει περισσότερες από 200.000 υπογραφές, με τους Βρετανούς να ζητούν τώρα το τεστ να γίνεται ακόμα και σε κορίτσια 16 ετών.

montelo4.jpg

Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση μπορεί να κατατεθεί για συζήτηση στην Βουλή των Κοινοτήτων και να γίνει νόμος του κράτους.

montelo5.jpg

«Είμαστε πολύ συγκινημένοι από την υποστήριξη των απλών ανθρώπων. Είναι κάτι που θα το ήθελε και η Sophie. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια συνάντηση και με τον πρωθυπουργό», είπε η αδελφή του μοντέλου.