Στην εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές παγκοσμίως προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον.

Το αδίστακτο κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλον τον κόσμο γι' αυτό και χρειάστηκε να εκδοθούν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε λοιπές χώρες.

Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων σε σχέση με μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (γνωστό και ως deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.

Ως διαχειριστής του δικτύου και αρχηγός του φέρεται ο 27χρονος Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.

Το δίκτυο λειτουργούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά -κυρίως αγόρια- από τις ΗΠΑ. Τα παιδιά, ηλικίας από 3 έως 17 ετών, προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες.