​Δύο άνθρωποι, ένας Oυκρανός στρατιώτης και ένα μέλος των φιλορωσικών «δυνάμεων αυτοάμυνας», σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, από πυροβολισμούς σε μια ουκρανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της τοπ��κής αστυνομίας και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.

"Δύο ακόμη άνδρες, ένας Oυκρανός στρατιώτης και ένας φιλορώσος παραστρατιωτικός, τραυματίστηκαν", σημείωσε η Όλγκα Κοντρατσόβα.

Η εκδοχή αυτή των γεγονότων διαφέρει από εκείνη του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έχει κάνει λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένας σπουδαστής της σχολής ναυτικών δοκίμων, ο Σ. Κακούριν, σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον της μονάδας του στη Συμφερόπολη. Ο πλοίαρχος Β. Φεντούν τραυματίστηκε στον λαιμ�� και το χέρι και ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το πόδι από χτυπήματα με γκλομπ.

«Οι δράστες φορούσαν στολές ρώσων στρατιωτών και έφεραν αυτόματα όπλα και ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε από την πλευρά της ότι «από την έρευνα στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα πυρά, που είχαν στόχο τόσο τους ουκρανούς στρατιώτες όσο και τα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας προήλθαν από το ίδιο σημείο».

Ο Oυκρανός στρατιώτης που σκοτώθηκε φρουρούσε τη βάση αυτή στην οποία βρίσκονται οι φωτογραφικές υπηρεσίες του στρατιωτικού κέντρου τοπογραφίας και ναυτιλίας, διευκρίνισε ο Βλάντισλαβ Σελέζνεφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνα��.