​Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θρίλερ με το εξαφανισμένο Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών, αφού τώρα κάτοικοι των Μαλδίβων δήλωσαν πως την ημέρα της εξαφάνισης του αεροσκάφους, είδαν ένα Boeing να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site Haveeru των Μαλδίβων, αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα αεροσκάφος στις 8 Μαρτίου, την ώρα ακριβώς που εξαφανίστηκε το Boeing των Malaysia Airlines να πετά σε χαμηλό ύψος προς τα νοτιοδυτικά.

«Ποτέ δεν έχω ξαναδεί ένα αεροσκάφος να πετά τόσο χαμηλά πάνω από το νησί μας. Έχουμε δει υδροπλάνα, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν τέτοιο αεροπλάνο. Μπορούσα να διακρίνω καθαρά μέχρι και τις πόρτες του. Και δεν το είδα μόνο εγώ. Πολλοί ακόμα κάτοικοι είδαν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κάποιοι μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του τρομερού θορύβου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι μαρτυρίες αυτές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις ότι οι αρχές βρήκαν τους αεροδιαδρόμους από πέντε αεροδρόμια κοντά στον Ινδικό Ωκεανό μέσα στον προσομοιωτή πτήσεων που είχε ο κυβερνήτης του Boeing στο σπίτι του.

Μάλιστα πηγή της κυβέρνησης της Μαλαισίας δήλωσε ότι αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουν οποιοδήποτε συμπέρασμα, τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως από τους κατοίκους των Μαλδίβων μπορεί τελικά να φανούν πολύ χρήσιμα για να εντοπιστούν τα ίχνη των 239 επιβατών.

Η σιωπή των επιβατών γεννά νέα σενάρια

Εντύπωση έχει προκαλέσει στις αρχές το γεγονός ότι από τη στιγμή της εξαφάνισης του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, κανένας από τους επιβάτες δεν έδωσε ένα σημείο ζωής από το κινητό του τηλέφωνο.

Αυτό μάλιστα το γεγονός γεννά νέα σενάρια για το τι μπορεί να τους συνέβη στον αέρα.

Το πρώτο σενάριο θέλει οι επιβάτες να λιποθύμησαν μετά από αποσυμπίεση στην καμπίνα του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να αντιδράσουν άμεσα.

Το δεύτερο σενάριο θέλει το αεροσκάφος να έπεσε όντως θύμα αεροπειρατείας μέσα στη νύχτα, την ώρα που οι επιβάτες κοιμόντουσαν και δεν κατάλαβαν την αλλαγή πορείας του.

Τέλος σύμφωνα με τους New York Times το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τα 3.000 πόδια, με αποτέλεσμα να μην έχουν σήμα τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών. Πάντως όταν δεν υπάρχει τηλεοπτικό δίκτυο, υπάρχει ένα εσωτερικό σύστημα επικοινωνίας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έκλεισε από ανθρώπινο χέρι.

Όσο περνούν οι ��έρες, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αγωνία, αλλά και η αγανάκτηση των συγγενών των επιβατών που δεν παίρνουν καμία απάντηση από τις Μαλαισιανές αρχές για τους ανθρώπους τους.