​«Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την αποκαλούμενη ανεξαρτησία και την αποκαλούμενη συμφωνία για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία», δήλωσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Εβγκέν Περεμπγίνις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ακόμα πρόσθεσε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Μόσχα «δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία, το δίκαιο και τη λογική».

«Η ομιλία του Πούτιν δείχνει με μεγάλη σαφήνεια πόσο πολύ πραγματική είναι η απειλή που δημιουργεί η Ρωσία για τη διεθνή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας και υποψηφίου για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ζήτησε να υπάρξει «άμεση ρήξη» των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.

«Με βάση τις εχθρικές πράξεις των ρωσικών αρχών και την πρακτική των διεθνών σχέσεων, επιμένουμε στην άμεση ρήξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», αναφέρει το φιλελεύθερο κεντροδεξιό UDAR (Γροθιά), σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως αντίδραση στην ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Σταματά κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα το Λονδίνο

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Γουίλιαμ Χέιγκ ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου όπλων και στρατιωτικού υλικού.

Ομπάμα: ζήτησε σύνοδο των G7

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε σύνοδο των ηγετών του G7, μέσα στην ερχόμε��η εβδομάδα, στη Χάγη της Ολλανδίας για να αποφασιστεί μια κοινή γραμμή πλεύσης σχετικά με το ζήτημα της Κριμαίας και της αντιμετώπισης της Ρωσίας.