Ενώ το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι σε εξέλιξη, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο: «Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η βούληση του πληθυσμού της χερσονήσου εφαρμόζεται σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

Ακόμα, ο Πούτιν δεσμεύτηκε να σεβαστεί την απόφαση της Κριμαίας, ενώ εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης η οποία, όπως είπε, προκλήθηκε από ριζοσπαστ��κές οργανώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας «σε συμπαιγνία με τις αρχές του Κιέβου».

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος είπε στον ρώσο πρόεδρο πως θα πρέπει να σταλούν περισσότεροι παρατηρητές του Οργανισμού για τη Διάσκεψη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ένα σχέδιο που εκείνος καλωσόρισε, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.

«Η καγκελάριος πρότεινε να διευρυνθεί άμεσα η υφιστάμενη παρουσία του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και να σταλεί ένας μεγαλύτερος αριθμός παρατηρητών σε καυτά σημεία, ιδίως στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Ο ρώσος πρόεδρος είδε την πρωτοβουλία αυτή θετικά. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον υπουργό Εξωτερικών (Σεργκέι) Λαβρόφ».