Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του Boeing της «Malaysian Airlines» που παραμένει άφαντο εδώ και μία εβδομάδα, με ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αεροπειρατείας, προσθέτοντας ότι πιθανός στόχος των δραστών ήταν να το ρίξουν σε κατοικημένη περιοχή!

Μετά και την συνέντευξη του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, χαρακτήρισε σκόπιμη ενέργεια την αλλαγή πορείας του αεροσκάφους, τα νέα τρομο-σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ οι συγγενείς των επιβατών αγωνιούν και ελπίζουν...

q3mj.jpg

Με δεδομένα όσα είπε ο πρωθυπουργός, η τελευταία επικοινωνία του Boeing με το δορυφόρο ήταν σε έναν από δύο πιθανούς αεροδιαδρόμους: έναν βόρειο, που εκτείνεται από τα σύνορα του Καζακστάν με το Τουρκμενιστάν ως τη βόρεια Ταϊλάνδη και ένα νότιο, από την Ινδονησία ως το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το εξαφανισμένο αεροπλάνο μπορεί να είναι... οπουδήποτε, από το νότιο Ινδικό Ωκεανό ως την κεντρική Ασία!

Παράλληλα, το τελευταίο σήμα του αεροπλάνου έγινε στις 8:11 π.μ. (τοπική ώρα) στις 8 Μαρτίου, σχεδόν επτά ώρες από τη στιγμή που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Παραμένει, όμως, άγνωστο το πόσο μακριά μπορεί να έφτασε μετά από αυτή την τελευταία επαφή.

32MALAYSIA-AIRLINES_2014_3_10_23_0_47_b1.jpg

Σύμφωνα με μία από τις τελευταίες θεωρίες που διατυπώθηκαν και προκαλούν τρόμο, το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες απήχθη με σκοπό να καταρριφθεί σε κατοικημένη περιοχή! Στο σημείο αυτό, πάντως, οι υποστηρικτές της εν λόγω θεωρίας διχάζονται: άλλοι λένε πως οι τρομοκράτες κατάφεραν να μεταφέρουν το Boeing σε κρυμμένη βάση και άλλοι πως τα καύσιμα τελείωσαν και το σκάφος συνετρίβη, πιθανότατα στη θάλασσα…