Ιδιαίτερα προσεκτικός θα είναι την επόμενη φορά ένας Σλοβένος χρήστης του Facebook, ο οποίος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 104 ευρώ, επειδή με ανάρτηση στον "τοίχο" του άσκησε κριτική στην αστυνομία.

Ο άνδρας μέσω της προσωπικής του σελίδας αποφάσισε να σχολιάσει την αντίδραση της σλοβενικής αστυνομίας τον περασμένο Ιανουάριο σε αγώνα χάντμπολ μεταξύ των ομάδων της Σλοβενίας και της Ουκρανίας, στον οποίο ξέσπασαν επεισόδια χαρακτηρίζοντας τους αστυνομικούς "κλόουν".

Η αστυνομική διεύθυνση της πόλης Τσέλιε ερμήνευσε τα σχόλια ως δυσφήμιση και εξήγησε ότι στον χρήστη του Facebook επιβλήθηκε πρόστιμο για απρεπή συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε για την ανάρτηση στο Facebook από πολίτη.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την αστυνομία, στον τοίχο του χρήστη δημοσιεύθηκε το παρακάτω σχόλιο: "Λοιπόν, η αστυνομία του Βέλενιε επενέβη μόνον όταν έληξαν οι συγκρούσεις... Σύνηθες γι' αυτούς εκεί τους κλόουν".

Η αναπληρώτρια Επίτροπος Πληροφόρησης, Ροσάνα Λέμουτ Στρλε δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη ότι το προφίλ του χρήστη στο Facebook είναι ιδιωτικό, αλλά και το γεγονός ότι έχει περισσότερους από 800 φίλους.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι μία δήλωση που διαβάζεται από περίπου 800 ανθρώπους δύσκολα μπορεί να θεωρεί προσωπική.

Η Επίτροπος Πληροφόρησης Νατάσα Πιρτς Μούσαρ συμβούλεψε τους χρήστες να ακολουθούν στο διαδίκτυο τους ίδιους κανόνες, όπως στην πραγματική ζωή.

Από την άλλη πλευρά, "η αστυνομία με την πολιτική των διώξεων θέτει πρότυπα. Το να τιμωρείται κάποιος, επειδή νευρίασε κάποιους δεν είναι ορθό" ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της.