​Πρώτη ανάρτηση: 14/03/2013, 10:01

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη με το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών, όμως κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι βρήκε τη λύση στο μυστήριο. Ακόμα πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα, αφού οι αρχές της Μαλαισίας δεν δίνουν καμία ουσιαστική απάντηση για την εξέλιξη των ερευνών. Απόδειξη ότι στη συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, οι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι για μια ακόμα φορά δεν είπαν τίποτα ουσιαστικό, τονίζοντας μόνο ότι η ακτίνα των ερευνών διευρύνεται.

Πάντως, ένα νέο σενάριο που κατά πάσα πιθανότητα άφησαν να διαρρεύσει οι αμερικανικές αρχές, θέλουν το Boeing "φάντασμα" να πέταξε σκόπιμα πρις τα νησιά Ανταμάν, που βρίσκονται νοτιοανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης. Οι έρευνες τώρα εξαπλώνονται στον Ινδικό ωκεανό και όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα να υπάρξει κάποιο φως στην υπόθεση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πάντως υποστήριξαν ότι κάποιος μέσα από το αεροσκάφος έκλεισε τα δύο συστήματα επικοινωνιών με διαφορά 14 λεπτών, κάτι που αποδεικνύει ότι δεν συνέβη μια ξαφνική καταστροφή.

aeroplano2.jpg

Όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, το σύστημα υποβολής στοιχείων έκλεισε στις 01:07 του Σαββάτου και ο αναμεταδότης απενεργοποιήθηκε στις 01:21, λίγα λεπτά αφότου ο πιλότος καληνύχτισε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

aeroplano1.jpg

Άρα λοιπόν δεν συνέβη κάτι απρόοπτο και η πράξη αυτή ήταν εσκεμμένη.

Μπορεί όμως τα συστήματα επικοινωνίας να απενεργοποιήθηκαν, το αεροσκάφος όμως σύμφωνα με τη Wall Street Journal συνέχιζε επί πέντε ώρες να στέλνει ίχνη μέσω του συστήματος ACARS σε ένα δορυφόρο ως προς την ακριβή του τοποθεσία, την ταχύτητά του και το υψόμετρό του.

aeroplano3.jpg

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το τελευταίο ίχνος του αεροσκάφους εντοπίζεται πάνω από το νερό και σε ύψος 35.000 ποδιών, παρ΄ όλ΄αυτά, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν τη θέση που έγινε η τελευταία αναμετάδοση ίχνους του αεροπλάνου και παραδέχθηκαν ότι δεν ξέρουν πότε σταμάτησε να πετά.

aeroplano4.jpg

Οι έρευνες τώρα έχουν στραφεί στον Ινδικό ωκεανό και σε μια περιοχή 1.000 μιλίων δυτικά της Κουάλα Λουμπούρ, ενώ οι αμε��ικανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν τώρα ότι το αεροσκάφος είναι πολύ πιθανόν να βρίσκεται στο βυθό του ωκεανού.