​Με κυρώσεις εναντίον της Ε.Ε. προειδοποιούν Ρώσοι αξιωματούχοι σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες αποφασίσουν μέτρα εις βάρος της Μόσχας με αφορμή την ουκρανική κρίση.

«Ασφαλώς, η Ρωσία θα απαντήσει με αντίστοιχα μέτρα», είπε ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τυχόν ευρωπαϊκές κυρώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο «άνευ προηγουμένου πάγωμα των πολιτικών επαφών», προειδοποιώντας ότι «η κατάσταση αυτή θα ήταν χειρότερη απ' ό,τι συνέβαινε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται μόνο από 28 χώρες και ο κόσμος δεν περιορίζεται σ' αυτήν», συνέχισε ο κ. Πουσκόφ και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση και λογική» από την Ε.Ε., που απειλεί τη Μόσχα με σκληρές κυρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Κριμαία.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας αναμένεται να υπερψηφίσει νομοσχέδιο για την ουκρανική κρίση που περιλαμβάνει κυρώσεις προς τη Ρωσία και παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, μέσω εγγυήσεων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.