Για τους δικούς τους ανθρώπους μίλησαν στην κάμερα συγγενείς ορισμένων από τους επιβάτες του χαμένου Boeing, που από τη μια ελπίζουν από την άλλη προσπαθούν να είναι δυνατοί για το χειρότερο.

Οι γονείς του Ροντ Μπάροους προσπαθούν να στηρίξουν ο ένας τον άλλο αλλά και τα παιδιά του ζευγαριού που χάθηκε μαζί με το Boeing 777 των αερογραμμών της Μαλαισίας.

Ο Ροντ και η Μέρι Μπάροους από την Αυστραλία ταξίδευαν με τους φίλους και γείτονές τους Μπομπ και Κάθι Λότον για αναψυχή.

Τώρα αγνοούνται και οι τέσσερις.

Υπήρξαν όμως και αυτοί που ήταν τυχεροί όπως ο Γκρεγκ Καντελάρια που επρόκειτο να ταξιδέψει με την πτήση ΜΗ370 για δουλειά, αλλά τελικά το ακύρωσε. Στη θέση του πήγε ένας συνάδελφος.

Ο Αμερικανός μίλησε στο ΒΒC για τη στιγμή που έμαθε ότι η πτήση χάθηκε ενώ έτρωγε με τη σύζυγό του σε εστιατόριο.

Τυχερός κι ένας ισραηλινός επιβάτης ονόματι Άντριου. Ακολούθησε τη συμβουλή του ταξιδιωτικού του πράκτορα να μην ταξιδέψει Σάββατο, ημέρα ιερή για τους εβραίους και σώθηκε.

Όταν έμαθε τι έγινε, έστειλε μήνυμα στον πράκτορά του: "Θεέ μου άκουσες τι συνέβη με την πτήση ΜΗ370. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Είναι ένα θαύμα. Μου έσωσες τη ζωή".

Συγγενείς επιβατών πέταξαν μπουκάλια στους υπεύθυνους των ερευνών

Οι συγγενείς των επιβατών από την Κίνα, εξοργισμένοι με την ελλιπή ενημέρωση, πέταξαν μπουκάλια στους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρίας.

Εκείνοι για να τους καθησυχάσουν, επιστράτευσαν ακόμη και σαμάνους που με καρύδες και μπαστούνια κάνουν τελετουργικά για να συμβάλουν στον... εντοπισμό του αεροπλάνου...

Νιγηριανός «προφήτης» υποστηρίζει ότι προέβλεψε το θρίλερ με το αεροπλάνο

Πάντως ένας Νιγηριανός, που αυτοαποκαλείται «προφήτης», είχε προβλέψει στις 28 Ιουλίου ότι κάτι θα συμβεί σε ασιατικό αεροπλάνο, με 200 επιβάτες.

Ο χρόνος θα δείξει αν οι προσευχές του προφήτη έπιασαν τόπο ή όχι...