Μια σημαντική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την μοιραία πτήση του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών.
Συγκεκριμένα, δύο μέρες πριν χαθεί το Boeing, η υπηρεσία πολιτικής αεροπλοΐας των ΗΠΑ, είχε εκδώσει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά στα αεροσκάφη αυτά.

Πρόκειται για προειδοποίηση-σύσταση προς την εταιρεία που κατασκευάζει τα εν λόγω αεροσκάφη, ότι κινδυνεύουν από απότομη αποσυμπίεση στο πιλοτήριο. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπλοΐας συνιστούσε μάλιστα να γίνουν έλεγχοι στην άτρακτο των αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο της μαλαισιανής αστυνομίας είναι τα ψυχολογικά προφίλ τόσο των δύο πιλότων όσο και των επιβατών αλλά και του πληρώματος.

Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ
Το σενάριο της αυτοκτονίας του πιλότου δεν μπορεί να αποδειχθεί . Μία υπόθεση είναι πως έκλεισε τον διακόπτη του τρανσπόντερ λίγο πριν ρίξει το αεροπλάνο.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΣ
Ένα άλλο σενάριο θέλει το αεροσκάφος να άλλαξε ξαφνικά πορεία για να γυρίσει πίσω στην Κουάλα Λουμπούρ. Τότε μιλάμε για αεροπειρατεία . Μετά την 11η Σεπτεμβρίου μέχρι και οι αεροσυνοδοί χρειάζονται συνθηματικό για να μπουν στο κόκπιτ.