7F7B9BA377D02387232D1A460D3CC757.jpg
ap754560424391.jpg

Πρώτη ανάρτηση: 12/03/2014 15:50

Δύο γυναίκες νεκρές και τουλάχιστον 17 τραυματίες (μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο αγοράκι), είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε στις 9 το πρωί (ώρα Αμερικής) σε πολυκατοικία στο Ανατολικό Χάρλεμ. Μάλιστα σύμφωνα με αξιωματούχο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους αναμένεται να αυξηθεί καθώς αγνοούνται πάνω από δέκα άτομα τα οποία ψάχνουν τα σωστικά συνεργεία κάτω από τα ερείπια.

H έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίου διαμερισμάτων στη διασταύρωση της 116ης Οδού με την Παρκ Άβενιου, καθώς και παρακείμενου κτιρίου, ενώ υπέστησαν μεγάλες ζημιές και άλλες υποδομές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης τέθηκε αμέσως σε συναγερμό. Συγκεκριμένα, πάνω από 250 αστυνομικοί και πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο.

Σε ότι αφορά στα αίτια της έκρηξης, ενδεχομένως οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, αλλά οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν στα κτίρια πραγματοποιούνταν κατασκευαστικές εργασίες. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, αναφέροντας επίσης ότι αγνοείται η τύχη αδιευκρίνιστου αριθμού ανθρώπων. «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να τους εντοπίσουμε» δήλωσε.


«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά νωρίτερα [πριν την έκρηξη] όταν αναφέρθηκε στην Con Edison [την εταιρεία παροχής αερίου] ότι παρατηρήθηκε διαρροή» ανέφερε.

Επίσης σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ερείπια από το κτίριο στο οποίο σ��μειώθηκε αρχικά η έκρηξη, έπεσαν στις κοντινές γραμμές του τρένου, διακόπτοντας την κυκλοφορία των συρμών.
Η Kate Shindle, ηθοποιός και κάτοικος του Ανατολικoύ Harlem, ξύπνησε από την έκρηξη και τουίταρε«Από την έκρηξη άνοιξαν οι πόρτες του κτηρίου μου ενώ σείστηκε η γη!»

«Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι σεισμός» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CBS. «Έμοιαζε με τους Δίδυμους Πύργους από την αρχή. Άνθρωποι καλυμμένοι με σκόνη να καλύπτουν το στόμα τους» ανέφερε άλλος κάτοικος της περιοχής.

αρχείο λήψης.jpg

BiiCO1DCEAEpKnx.jpg-large

αρχείο λήψης (1).jpg

unnamed-78.jpg