​Ο Glenn Ford επί 30 χρόνια ζούσε με τον φόβο της εκτέλεσης. Την Τρίτη όμως, βρήκε τη δικαίωση και βγήκε από τις φυλακές της Λουιζιάνα ελεύθερος άνθρωπος πια.

Ο Ford είχε καταδικαστεί το 1983 σε μια δίκη, όπου όλοι οι ένορκοι ήταν λευκοί για ληστεία και τη δολοφονία της Isadore Rozeman, μιας 56χ��ονης ωρολογοποιού που είχε βρεθεί νεκρή πίσω από το ταμείο του κοσμηματοπωλείου της.

Από τον Μάρτιο του 1985 βρίσκονταν έγκλειστος στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και πάντα φώναζε για την αθωότητά του.

Μέχρι που 30 χρόνια μετά ο εισαγγελέας βρήκε νέα στοιχεία, ζήτησε από τον δικαστή να επανεξετάσει την υπόθεση και ο Glenn Ford δικαιώθηκε και είναι πλέον ελεύθερος άνθρωπος.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επιτέλους ο Glenn Ford απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που τον βάρυναν όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ευγνώμονες στους εισαγγελείς και τους δικαστές που κινήθηκαν αποφασιστικά για τον ελευθερώσουν», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην θανατοποινίτη.

Ο Glenn Ford δούλευε περιστασιακά ως κηπουρός για την Rozeman και είχε καταδικαστεί σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα.

Τόσα χρόνια φώναζε ότι είναι αθώος και είχε κάνει αλλεπάλληλες εφέσεις για να δικαιωθεί, οι περισσότερες από τις οποίες απορρίφθηκαν.

Το 2000 όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Λουιζιάνα έδωσε εντολή να επαναληφθεί η δίκη, καθώς ο δικηγόρος του Ford υποστήριξε ότι επίτηδες είχαν αποσιωπηθεί στοιχεία σχετικά με δύο αδέλφια που αρχικά είχαν εμπλακεί στο έγκλημα.

Ανώνυμος πληροφοριοδότης αποκάλυψε στον εισαγγελέα ότι το ένα από τα δύο αδέλφια είχε ομολογήσει την δολοφονία της Rozeman.

Σιγά σιγά ξετυλίχθηκε λοιπόν το νήμα και ο Ford μπόρεσε να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι του.