​Νέες ελπίδες για λύση του θρίλερ με το Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών έδωσαν για λίγο οι μαρτυρίες ψαράδων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι βρήκαν κάτι που έμοιαζε με σωστική λέμβο του αεροσκάφους, την οποία όμως ποτέ δεν παρέδωσαν στις αρχές.

Μιλώντας στην εφημερίδα Star της Μαλαισίας, οι ψαράδες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την λέμβο δέκα ναυτικά μίλια μακριά από το θέρετρο Πορτ Ντίκσον.

Όπως αποκάλυψαν, το αντικείμενο το βρήκαν την Τρίτη και έγραφε πάνω «boarding». Όπως τόνισαν μάλιστα έβαλαν το αντικείμενο μέσα στη βάρκα τους και ειδοποίησαν τις αρχές.

Για... "κακή τους τύχη" όμως τη στιγμή που το έδιναν στο λιμενικό, τους έπεσε από τα χέρια και βυθίστηκε.

Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ακούστηκε θόρυβος και στον ορίζοντα φάνηκαν φώτα από το αεροσκάφος στα βορειοανατολικά της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα άνθρωποι είπαν ότι είδαν το αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό ύψος κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Ένας από αυτούς δε, υποστήριξε ότι λίγο πριν χαθεί το αεροπλάνο από τα ραντάρ, το είδε να κατευθύνεται βόρεια με προορισμό το Πεκίνο.

Ένας οδηγός, κατέθεσε εθελοντικά την Κυριακή ότι είδε το μοιραίο Boeing να πετά χαμηλά στο Πεναρίκ τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ από την περιοχή Μάρανγκ οχτώ χωρικοί υποστήριξαν ότι άκουσαν έναν θόρυβο που προερχόταν από το Πουλάου Κάπας.

Έχει καταλάβει τον κόσμο τέτοια φρενίτιδα που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι εντόπισαν το αεροσκάφος – «φάντασμα» μέσα από το Google Maps.

Πήρε τέτοια διάσταση μάλιστα το θέμα, που επενέβη η ίδια η Google για να πει ότι οι εικόνες στο Google Maps δεν είναι σε πραγματικό χρόνο και ότι ο δορυφόρος μπορεί να τις έδωσε πολλές εβδομάδες ή και μήνες πριν.

Επίσημα πάντως οι αρχές της Μαλαισίας δήλωσαν πριν από λίγο ότι δεν έχουν καμία εικόνα για το πού βρίσκεται το αεροσκάφος και ότι οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά.