Πρώτη ανάρτηση 17.50


Αεροσκάφος διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισε αντικείμενο που ενδεχομένως να ανήκει στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines, το οποίο αγνοείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου με 239 επιβαίνοντες, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Βιετνάμ.

Η Αρχή ανακοίνωσε επίσης ότι στο σημείο επικρατούσε πυκνό σκοτάδι και δεν μπορούσε να διακριβωθεί με απόλυτη βεβαιότητα αν πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους και δεσμεύθηκε ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα αποσταλούν περισσότερα αεροσκάφη στη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Βιετνάμ για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Μάλιστα, πριν από λίγο, δημοσιογράφος από το Βιετνάμ (ο Vu Trong Khanh) που συνεργάζεται με δυτικά ΜΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα μέσω twitter φωτογραφία με αντικείμενο στη θάλασσα, που ίσως να είναι μέρος από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Μαλαισιανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους, παρά τις έρευνες στις οποίες συμμετέχουν 34 αερ��σκάφη και 40 πλοία.

Την ίδια στιγμή «προετοιμασθείτε για τα χειρότερα» λένε στους συγγενείς των επιβατών, που περιμένουν στις αίθουσες αναμονής των αεροδρομίων για πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Malaysian Airlines. «Έχουμε επικοινωνήσει με μέλη της οικογένειας. Τους είπαμε ότι μετά από 30 ώρες χωρίς επικοινωνία με το αεροπλάνο, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούν για το χειρότερο» δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας.

Πολλοί από τους συγγενείς βρίσκονται από χθες στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, καθώς 24 ώρες και πλέον μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του αεροσκάφους, ακόμα περιμένουν να μάθουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους. Κατηγορούν τις Αερογραμμές της Μαλαισίας και τις αρχές για ελλιπή πληροφόρηση.

Συγγενείς των θυμάτων περνούν ώρες αγωνίας σε ξενοδοχείο της Κουάλα Λουμπούρ, περιμένοντας νέα. Περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες είναι σύμφωνα με τις αρχές Κινέζοι πολίτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει από αύριο πέντε συγγενείς από κάθε επιβάτη της πτήσης MH370 από το Πεκίνο στην Κουάλα Λουμπούρ.

Στο αεροδρόμιο της Σεπάνγκ εκτυλίσσονται σπαρακτικές σκηνές, ενώ απλοί πολίτες, μοναχοί και εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων και προσευχήθηκαν.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις τόσο στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ όσο και σε εκείνο του Πεκίνου.