​Το ρωσικό αποβατικό «Γιαμάλ» κατέπλευσε στο λιμάνι της Σεβαστόπολης την Παρασκευή, μεταφέροντας Ρώσους στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, προερχόμενο από τη Μεσόγειο και δεν είναι το μοναδικό αποβατικό σκάφος που πέρασε από τα Δαρδανέλλια.

Πέρασε ακόμα το «Σαράτοφ», αλλά και ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό, το οποίο θα συμμετάσχει σε άσκηση μαζί με πλοία του βουλγαρικού και ρουμανικού ναυτικού.

Τα πολεμικά πλοία παρατάσσονται στην πολεμική σκακιέρα της Μαύρης Θάλασσας και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις του ρωσικού στόλου.

Την ίδια ώρα, η Βουλή της Κριμαίας προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα και ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις αλλαγές στα υπουργεία, τόσο σε πρόσωπα, όσο και στον αριθμό των υπουργείων. Ο πρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας επισκέφθηκε την πρόεδρο της ρωσικής βουλής της Άνω Δούμας , η οποία μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η Κριμαία θα γίνει δεκτή ως το 84ο ισότιμο μέλος της ρωσικής ομοσπονδίας.

Από την άλλη οι παρατηρητές του ΟΑΣΕΕ έφυγαν άρον άρον από την Κριμαία και έχουν επιστρέψει στο Κίεβο, ενώ η Ρωσία διεμήνυσε στους στρατιωτικούς παρατηρητές του ΟΑΣΕΕ που βρίσκονται στην Οδησσό ότι θα πρέπει να πάρουν άδεια από την τοπική κυβέρνηση της Κριμαίας για να φτάσουν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι πάντως της Σεβαστούπολης δεν δείχνουν να ανησυχούν με τις κινήσεις των ρωσικών πολεμικών σκαφών και συνεχίζουν κανονικά την ζωή τους.