​Σάλος έχει προκληθεί στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στης Γαλλίας, μετά από τη δημοσιοποίηση κρυφών τηλεφωνικών συνομιλιών του Νικολά Σαρκοζί τις οποίες υπέκλεψε ο στενός του σύμβουλος Πατρίκ Μπουισόν.

Στις συνομιλίες αυτές ο Νικολά Σαρκοζί ακούγεται να συζητά την προεκλογική του στρατηγική, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και τη δημόσια εικόνα του ενόψει των εκλογών του 2012 που τελικά έχασε.

Οι συνομιλίες αυτές μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, τώρα που σχεδιάζει την επανεμφάνισή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.

Συνεργάτες του Σαρκοζί δεν έκρυψαν την… αηδία τους για την προδοσία από τον στενό του σύμβουλο, ο οποίος δεν δίστασε να καταγράψει μέχρι και προσωπικές συνομιλίες του Σαρκοζί με την σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι.

Σ’ αυτές τις συνομιλίες ο Σαρκοζί ακούγεται να μιλά περιπαικτικά για την απόφασή του να μην χρησιμοποιεί τις επίσημες κατοικίες και να μένει στο νοίκι, αλλά και η Μπρούνι να μιλά με φθόνο για τις star που παίρνουν αστρονομικά ποσά για να πρωταγωνιστήσουν σε διαφημίσεις.

Μάλιστα ο πρώην Γάλλος πρόεδρος φαίνεται ότι δεν έχει και πολύ καλή γνώμη για τους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτήρισε «μ@λ@κισμένα σκυλιά», κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Τώρα ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις για παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής.