​Μετά τις χθεσινές άκαρπες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στο Παρίσι, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με αντικείμενο την ουκρανική κρίση, ενώ συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Αυτ�� είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που έχουμε την αντίληψη στην Ευρώπη μιας πραγματικής απειλής για τη σταθερότητα μας, ακόμα και για την ειρήνη στην ήπειρο», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 ατόμων, ύποπτων για τη διασπάθιση χρήματος του ουκρανικού κράτους. Μεταξύ αυτών και ο ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από το Κίεβο τον περασμένο μήνα.

Παράλληλα όπως σας γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί ξανά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Πέμπτη. Ο Τζόν Κέρι δήλωσε την Τετάρτη από το Παρίσι ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά οι δύο δυνάμεις συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις στις επόμενες ημέρες».