​Την πρώτη νίκη στη δίκη με την πρώην σύζυγό του Έλενα πέ��υχε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Το «μήλον της έριδος» ήταν μια βίλα στη Χαβάη. Ο Ρώσος μεγιστάνας κέρδισε στη μήνυση που είχε καταθέσει η 47χρονη πρώην σύζυγός του σχετικά με την παραθαλάσια βίλα που είχε αγοράσει το 2010 έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων δολαρίων και η οποία ανήκε στον ηθοποιό του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ.

Η βίλα διαθέτει κήπο, πισίνα τρεις μεγάλες σουίτες και δωμάτια για το προσωπικό καθώς ειδικό δωμάτιο με τζακούζι και υδρομασάζ.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Πρωτόδικο δικαστήριο της πολιτείας της Χαβάης έλαβε οριστική απόφαση στις 11 Φεβρουαρίου υπέρ του Ριμπολόβλεφ. Το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία που κατέθεσε η Έλενα Ριμπολόβλεβα.

Η 47χρονη είχε μηνύσει τον πρώην σύζυγό της ισχυριζόμενη πως ο Ρώσος μεγιστάνας μέσω offshore εταιρείας είχε αγοράσει ένα ακίνητο στο Kauai αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατά παράβαση της δικαστικής εντολής με την οποία είχαν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί του Ριμπολόβλεφ και είχε εδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το σπίτι ανήκε στον σταρ του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ και είχε αγοραστεί για 20 εκατομμύρια δολάρια.