Την έντονη ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε έκτακτη δήλωση που έκανε μετά τις αναφορές περί ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Κριμαίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «ρευστή κατάσταση» στην περιοχή και έκανε εκ νέου έκκληση να σταματήσει η βία και ο ουκρανικός λαός να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε επικοινωνία με τη ρωσική κυβέρνηση στο ζήτημα της Ουκρανίας», συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας με νόημα ότι «θα υπάρξουν συνέπειες εάν η χώρα αποσταθεροποιηθεί εξαιτίας της χρήσης στρατιωτικών μέσων».

Κάνοντας γνωστό πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μίλησε με τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας στον οποίο επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία, τόσο οικονομικά, όσο και για τη διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας, ο κ. Ομπάμα κατέληξε: «οποιαδήποτε κίνηση ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας θα προκαλέσει γενικότερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή».