​«Το στόμα είναι για να τρώμε και να φιλάμε. Tο στοματικό sex μεταδίδει σκουλήκια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιοβερί Μουζεβερί, μία μέρα μετά την ψήφιση νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, παρ’ όλ’ αυτά ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοείται από τα αρνητικά σχόλια.

Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι κάτι δεν πάει καλά με τους ομοφυλόφιλους και ότι η ομοφυλοφιλία προωθείται από… ομάδες του εξωτερικού.

«Υπάρχει κάτι που δεν πάει καλά με εσάς. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να ελκύεται από έναν άνδρα, ενώ υπάρχουν γύρω μας τόσο ωραίες γυναίκες», είπε, προσθέτοντας ότι ομοφυλόφιλος δεν γεννιέται κάποιος, αλλά γίνεται από επιλογή του.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο που υπέγραψε η κυβέρνηση της Ουγκάντα, όποιος γνωρίζει κάποιον ομοφυλόφιλο θα πρέπει να τον καταδίδει, ενώ αυτοί που εκδίδονται θα τιμωρούνται ακόμα και με ισόβια.

Μία μέρα λοιπόν μετά την ψήφιση του νόμου, ξεκίνησε ένα απίστευτο ρατσιστικό ντελίριο, με την εφημερίδα Red Pepper να κυκλοφορεί, έχοντας στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφίες ομοφυλόφιλων με τίτλο «Εκτεθειμένοι»!

Ανάμεσά τους και ο gay ακτιβιστής Πέπε Τζούλια Ονζιεμά, ένα τραγουδιστής της hip hop και ένας καθολικός ιερέας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα ενημέρωσης στοχοποιούν ανθρώπους εξαιτίας των σεξουαλικών προτιμήσεών τους. Το 2011, μία ακόμα εφημερίδα είχε δημοσιεύσει ονόματα ομοφυλόφιλων, ζητώντας την εκτέλεσή τους. Λίγες μέρες αργότερα ένας ακτιβιστής δολοφονήθηκε γιατί το όνομά του ήταν στην συγκεκριμένη λίστα.