Άφαντος παραμένει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τα σενάρια για το πού μπορεί να βρίσκονται να φουντώνουν.

Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον Ουκρανό πρόεδρο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ άλλες λένε ότι παραμένει κρυμμένος στο φιλορωσικό κομμάτι της χώρας.

Όπως έγραψε και το star.gr, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο με ελικόπτερο τα ξημερώματα της Παρασκευής και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει στη Ρωσία από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ.

gianoukovic1.png

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι ο Γιανουκόβιτς βρίσκεται σε κρυφό καταφύγιο στην Ουκρανία και μάλιστα έχει πάρει και 650. εκατ. δολάρια.

Ήδη οι αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψη σε βάρος του και πλέον θεωρείται καταζητούμενος. Σε διάφορα σημεία του Κιέβου μάλιστα έχουν τοποθετηθεί και αφίσες με την εικόνα του Γιανουκόβιτς και το ερώτημα: «Έχετε δει αυτόν τον άνδρα»;

Την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο έκπτωτος Ουκρανός πρόεδρος σχεδίαζε τεράστια επιχείρηση καταστολής των διαδηλωτών, στην οποία θα έστελνε χιλιάδες στρατιώτες.

gianoukovic2.png

Στο φως ήρθαν δεκάδες έγγραφα, τα οποία σύμφωνα με Ουκρανούς δημοσιογράφους βρέθηκαν κοντά στην προεδρική κατοικία και τα οποία αποκαλύπτουν ένα καλοστημένο σχέδιο για την περικύκλωση της Πλατείας Ανεξαρτησίας, σύμφωνα με το οποίο ελεύθεροι σκοπευτές θα άνοιγαν πυρ κατά των διαδηλωτών.

Επίσης στην επιχείρηση θα έπαιρναν μέρος τεθωρακισμένα, αλλά και περίπου 22.000 αστυνομικοί.

gianoukovic3.png

Η γνησιότητα των εγγράφων αυτών πάντως αμφισβητείται, αν και το Reuters υποστηρίζει ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτούν και άλλα έγγραφα.