​Ένα video με πρωταγωνίστρια μια νεαρή Ουκρανή που περιγράφει την κατάσταση στο αιματοβαμμένο Κίεβο κάνει θραύση στο YouTube.

«Είμαι Ουκρανή. Θέλω να γνωρίζετε γιατί χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη τη χώρα μου βγαίνουν στον δρόμο», λέει η νεαρή κοπέλα και συνεχίζει:

«Έχουμε ελευθερία στις καρδιές μας, έχουμε ελευθερία στο μυαλό μας και τώρα σας ζητάω να χτίσετε ελευθερία στη χώρα μας. Ο λόγος που βγαίνουμε στους δρόμους είναι μόνο ένας: Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι από τη δικτατορία, θέλουμε να απελευθερωθούμε από τους πολιτικούς που δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους, που είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν, να χτυπήσουν, να τραυματίσουν για να σώσουν τα χρήματά τους, για να σώσουν τα σπίτια τους, για να σώσουν την εξουσία τους. Θέλω οι άνθρωποι που είναι εδώ να μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι και η κυβέρνησή μας αποτελείται από βαρβάρους», λέει η 25χρονη και στέλνει το μήνυμά της στη διεθνή κοινότητα:

«Μπορείτε να μας βοηθήσετε με το να διηγηθείτε την ιστορία αυτή στους φίλους σας, με το να μοιραστείτε το βίντεο με άλλους. Σας παρακαλώ να το μοιραστείτε, να μιλήσετε στους φίλους σας, να μιλήσετε στην κυβέρνησή σας και να δείξετε ότι μας στηρίζετε».