Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι o Mαρκ Ντιτρού, ο Βέλγος παιδεραστής o οποίος καταδικάστηκε το 2004 για την απαγωγή, τον βασανισμό και την σεξουαλική κακοποίηση έξι κοριτσιών, από τα οποία τα τέσσερα πέθαναν.

Όπως αναφέρει ο η βελγική εφημερίδα, Le Soir, o Ντιτρού μέσα στη φυλακή έχει λάβει επιστολές και γράμματα από πολλά ανήλικα κορίτσια τα οποία επιδιώκουν κάποια επαφή με τον Βέλγο κρατούμενο.

Μία από αυτές επιστολές «νέο φαινόμενο» όπως τις χαρακτηρίζει η εφημερίδα είναι και μιας 15χρονης η οποία έστειλε γράμμα στον παιδεραστή λέγοντάς του πως είναι «γοητευμένη» μαζί του.

«Καλημέρα, είμαι ένα κορίτσι 15 ετών. Κατοικώ στη Λα Ρος-αν-Αρντέν. Πάντα με γοητεύατε. Είστε ένα πρόσωπο γνωστό. Όταν βλέπω τις ωραίες φωτογραφίες σας, δεν μπορώ παρά να πιστέψω πως είστε έντιμος», γράφει η ανήλικη.

«Θέλετε να έχουμε αλληλογραφία; Αν θέλεις, μπορώ να σου στείλω τη φωτογραφία μου», έγραφε ακόμη στην επιστολή.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο παιδοψυχίατρος Ζαν-Ιβ Αγιέ ο Ντιτρού «στα μάτια των ανώριμων έφηβων κοριτσιών μοιάζει να είναι ένα θύμα του συστήματος».

«Συγχρωτίζονται με το απαγορευμένο, με τον κίνδυνο, εξισώνουν τις συμπεριφορές τους με αυτές ενηλίκων. Δεν έχουν συνείδηση του κινδύνου που διατρέχουν»