​Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει στο Σόμερσετ στη νοτιοδυτική Αγγλία, που βρίσκεται κάτω από το νερό εδώ κι ενάμισι μήνα. Το έδαφος έχει διαβρωθεί τόσο που η γη κυριολεκτικά ανοίγει και καταπίνει κτίρια και οχήματα.

Στο Σάρεϊ και στο Μπέρκσάιρ το νερό υποχωρεί, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της καταστροφής. 3000 στρατιώτες έχουν σπεύσει να βοηθήσουν τους πλημμυροπαθείς. 5000 βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η στάθμη ανέβει ξανά, κάτι που οι ��ρχές δεν αποκλείουν...Οι αντλίες δουλεύουν ασταμάτητα. Χιλιάδες είναι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις poy παραμένουν χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον μετέβη σε πλημμυρισμένες περιοχές στη δυτική Αγγλία και υποσχέθηκε βοήθεια 10 εκατομμυρίων λιρών σε επιχειρήσεις. Οσο για το Λονδίνο, σώθηκε από την εισβολή του υπερχειλισμένου Τάμεση χάρη στο προστατευτικό φράγμα στον ποταμό...

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ακόμη περισσότερο χιόνι ξύπνησε η Μασαχουσέτη καθώς ο χιονιάς χτυπά τα βορειοανατολικά. Στην Ατλάντα δέντρο έπεσε πάνω σε σπίτι την ώρα που μια μητέρα με τα δυο παιδιά της ήταν μέσα. Από θαύμα γλίτωσαν. Στο Κολοράντο δυο σκιέρ σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα.

Στην Ιαπωνία από τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1650 τραυματίστηκαν μέσα σε 3 ημέρες. Το χιόνι στο Τόκιο έφτασε τα 30 εκατοστά, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 45 χρόνια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Τογιότα και Σουζούκι διέκοψαν την λειτουργία εργοστασίων τους στα κεντρικά της χώρας λόγω της κακοκαιρίας. Συναγερμός για σφοδρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες και σε πολλές περιοχές της γειτονικής Κίνας.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star