​Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Και στην Ιταλία, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί είναι μεγάλες, φτάνοντας στο σημείο αρκετοί να σκέφτονται ακόμα κι αν θα παντρευτούν, αφού δεν έχουν τα χρήματα.

Στην Κάσια, όμως, μια μικρή πόλη στην Περούντζια, ένα μοναστήρι στέκεται στο πλευρό των νέων ζευγαριών που θέλουν να παντρευτούν, αλλά δεν μπορούν και χαρίζουν στις νυφούλες τα νυφικά τους.

monastiri1.jpg

Η αδελφή Μαρία, πριν μπει στο μοναστήρι ήταν μοδίστρα και σήμερα την επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες μέλλουσες νυφούλες για να επιλέξουν μαζί το νυφικό τους.

Στο μοναστήρι αυτό έζησε η Αγία Ρίτα, προστάτιδα των νυφών. Για το λόγο αυτό αρκετές νυφούλες, μετά τον γάμο τους, άφηναν τα νυφικά τους στο μοναστήρι, ζητώντας την προστασία της Αγίας.

monastiri2.jpg

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο μοναστήρι να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός νυφικών και οι μοναχές να δημιουργήσουν ένα… ατελιέ.

monastiri3.jpg

Μάλιστα όσες μέλλουσες νύφες το επισκέπτονται λένε ότι το μοναστήρι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους οίκους νυφικών. Έχει τεράστια ποικιλία, πάρα πολλά σχέδια και μεγέθη, ενώ η αδελφή Μαρία είναι πάντα έτοιμη να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των νυφών.