Των… Ελγινείων γίνεται μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού ηθοποιού , George Clooney, σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν λάβει απίστευτες διαστάσεις, ενώ με την άποψη αυτή συμφώνησαν και οι γνωστοί ηθοποιοί Matt Damon και Βill Murrey.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, έχει άλλη γνώμη όπως φάνηκε από τις ειρωνικές δηλώσεις που έκανε κατά του διάσημου ηθοποιού του Hollywood.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Evening Standard, ο «κλόουν», όπως είναι γνωστός ο δήμαρχος του Λονδίνου, σχολίασε τις δηλώσεις του πρωταγωνιστή του Χόλιγουντ, λέγοντας: «Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. Ο ηθοποιός συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο».

Σε ακόμα πιο σκληρό τόνο, μάλιστα, δήλωσε: «Και που θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια; Στην Αθήνα. Αυτός ο Κλούνεϊ δεν υποστηρίζει τίποτα άλλο από την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να παραμείνει κολλημένος στην ιστορία».

Συνεχίζεται η δημοσκόπηση της Guardian


Εντωμεταξύ, συνεχίζεται η δημοσκόπηση της Guardian στην ιστοσελίδα της με το εξής ερώτημα: «Έχει δίκιο ο George Clooney; Πρέπει η Βρετανία να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα;»

POPOPOPO.JPG
Σε αυτήν την δημοσκόπηση μπορείτε να λάβετε και εσείς συμμετοχή, ενώ μέχρι στιγμής, το 87% λέει πως πρέπει τα μάρμαρα να επιστραφούν στην Ελλάδα, έναντι του 13% που απαντά το αντίθετο.