Μετά τα χθεσινά επεισόδια, ήρθαν τα ... χειροκροτήματα όταν το ουκρανικό κοινοβούλιο, ψήφισε να αποσυρθούν οι νόμοι για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Λίγο μετά ο πρόεδρος της χώρας Γιανουκόβιτς έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Αζάροφ και του συνόλου της κυβέρνησης.

Οι υπαναχωρήσεις έγιναν σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η πολιτική κρίση που συγκλονίζει τη χώρα από τα τέλη Νοέμβρη. Όμως δεν έπεισε τους αντι-κυβερνητικούς διαδηλωτές να φύγουν, καθώς ζητούν και παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς και πρόωρες εκλογές.

Οι αυστηροί νόμοι για τις διαδηλώσεις ήταν αυτοί που μετέτρεψαν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες στην Ουκρανία σε βίαιες.

Ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από την παραιτηθείσα κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της μέχρι το σχηματισμό νέας. Νωρίτερα ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Αρσένι Γιάτσενγιουκ, είχε απορρίψει την πρόταση του να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Στις Βρυξέλλες πάλι, ακτιβίστριες της οργάνωσης FEMEN συνελήφθησαν όταν επιχείρησαν να περάσουν τα κιγκλιδώματα έξω από το κτίριο όπου έγινε η συνάντηση κορυφής Ευρ.Ενωσης και Ρωσίας.

Οι δυο γυμνόστηθες φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Πούτιν και υπέρ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ουκρανία, οι οποίοι ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες τους με αφορμή την απόφαση Γιανουκόβιτς πριν δυο μήνες να υπογράψει οικονομική συμφωνία με τη Ρωσία και όχι με την Ευρ. Ενωση.