Ανεβάσει... tweets και μας δείχνει ότι έχει άψογη σχέση με το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως και με το Διαδίκτυο.

Ο λόγος για τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος αναφέρθηκε στο Internet χαρακτηρίζοντάς το «δώρο από τον Θεό». Μάλιστα, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα - και στα μειονεκτήματα - της ψηφιακής εποχής, αλλά και τις συνέπειες για τους Καθολικούς, όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και αντιλήψεις.

Παρά το γεγονός πάντως, πως ο Ποντίφικας, επαίνεσε το Διαδίκτυο για τις «τεράστιες δυνατότητες» που προσφέρει, προειδοποίησε ότι η έμμονη επιθυμία να μένει κάποιος προσκολλημένος σε αυτό, μπορεί να τον απομονώσει από φίλους και οικογένεια.

«Είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό. Η επιθυμία για την ψηφιακή σύνδεση όμως μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μας απομονώσει από τους γείτονες μας, από τους κοντινούς μας ανθρώπους», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως οι επικοινωνίες σήμερα, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν σαν «ένα βάλσαμο που ανακουφίζει από τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές». Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στους Καθολικούς, να μην είναι τόσο αλαζόνες επιμένοντας πως μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια.