Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα για το βομβιστή στο σταθμό του τρένου στο Βόλγκογκραντ, ένα μήνα σχεδόν μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 17 άτομα.

Το βίντεο δείχνει τις κινήσεις του και το πως προσπαθούσε να μην καρφωθεί καθώς περπατούσε έξω από το σταθμό. Όπως αποκαλύπτει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στον περιβάλλοντα χώρο, ο ένας από τους δύο που συνεργάστηκαν για να βρεθεί η βόμβα στις αποβάθρες, αρχικά ψάχνει την τσάντα του και στη συνέχεια περνά τους ανιχνευτές μετάλλων. Μετά εμφανίζεται μια λάμψη που καλύπτει τα πάντα.

Την ίδια στιγμή οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι που θα γίνουν το Φεβρουάριο ήδη έχουν σκεπαστεί με πέπλο τρομοκρατίας, αφού
οι δύο που φέρονται να έβαλαν τη βόμβα στο Βόλγκογκραντ απειλούν ότι θα χτυπήσουν κι εκεί.

«Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν» και συνεχίζει:

«Το δώρο αυτό θα είναι για το μουσουλμανικό αίμα που χύνεται κάθε ημέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Συρία, παντού. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μας» σημείωσαν χαρακτηριστικά σε βίντεο τοπ οποίο δημοσιοποίησαν και στο οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για το Βόλγκογκραντ.