​Δεν θεωρεί το αλκοόλ λιγότερο επικίνδυνο από τη μαριχουάνα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως αναφέρει σε άρθρο του στο περιοδικό New Yorker.

«Δεν νομίζω ότι η μαριχουάνα είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ», λέει χαρακτηριστικά και αποκαλύπτει με χειμαρρώδη ειλικρίνεια:

«Όπως είναι γνωστό, έχω καπνίσει μαριχουάνα ως νέος, και το αντιλαμβάνομαι ως μια παλιά κακή συνήθεια, που δεν διαφέρει πολύ από τα τσιγάρα που κάπνιζα ως νεαρός και σε ένα μεγάλο κομμάτι της ενήλικης ζωής μου. Είναι κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές».

Ακόμη, τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας στις πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, επειδή οι νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται και οι συλλήψεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα είναι πολύ πιο βαριές στις μειονότητες παρά σε άλλους αμερικανούς πολίτες.

«Είναι σημαντικό για την κοινωνία να μην έχουμε μια κατάσταση κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος πολιτών κάποια στιγμή παραβαίνει το νόμο αλλά μόνο λίγοι να τιμωρούνται» επισημαίνει.

Ο ίδιος υποστηρίζει: «Η νομιμοποίηση στο Κολοράντο και την Ουάσιγκτον κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια πρόκληση», αφού κάποιοι που επιδοκιμάζουν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας ως λύση για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα είναι πιθανόν να υπερεκτιμούν την κατάσταση.

Να σημειώσουμε πως η χρήση μαριχουάνας εξακολουθεί να είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, αλλά 21 αμερικανικές πολιτείες επιτρέπουν ή σκοπεύουν να επιτρέψουν τη χρήση της για ιατρικούς σκοπούς.